zaterdag 26 mei 2012

Hello sunshine!

Girl-liberdade-life-memories-nature-favim.com-433380_large

De zomer is in aantocht, en dat merken we maar al te goed! In deze afgelopen dagen, met temperaturen van 20 tot 29 graden hebben denk ik veel van ons al in de zon gelegen.
Muziekje erbij, colaatje, wat te eten en genieten maar!
Maar pas op, want voor dat je het weet ben je helemaal rood en dat is geen pretje!
Vandaag ga ik een paar tips geven, waarover? Over alles en nog wat, zolang het maar over de zon gaat, vind je niet?Wat trek ik aan?
Vooral als je naar school gaat is het moeilijk om te bedenken wat je aan doet, niet te bloot, maar wel lekker luchtig. Ga voor lichte kleren, niet alleen de kleur, maar ook de stof, iets wat losjes en niet te strak zit.
Het is misschien fijn om katoen te dragen in plaats van allerlei synthetische stoffen, om dat dat beter doorlucht.
Denk aan een jurkje in een zacht kleurtje, en maak je look af met wat leuke slippertjes of sandaaltjes, voeg een riempje en/of een armbandje toe en you're done!
300898_2074321494984_1153344494_32066075_4713580_n_large
In de zon
In je pauze, na school/werk even lekker in de zon zitten, heerlijk!
Maar vergeet niet je juist nu in te smeren! Neem een mini verpakking mee in je tas en gebruik hem waar je ook even in de zon gaat zitten.
Merk je dat je echt rood word? Ga dan in de schaduw zitten, en zorg dat het niet erger word.
Of zorg ervoor dat je een wit t-shirtje mee hebt zodat je die aan kan doen om je schouders te beschermen tegen het verbranden.


Oeps, toch verbrand?
Het kan natuurlijk gebeuren, dat je heerlijk op een terrasje zat met een vriendin en het zo gezellig had dat je de tijd vergat en toch bent verbrand.
Oeps! Dag mooi tintje, hallo rode kreeft! Maar wat moet je nou doen, tegen de pijn en om er voor te zorgen dat het snel weg gaat?
Als eerst, even geen zon meer, gun je huid wat rust, dat is ook de beste en de snelste manier om wat sneller weer in de zon te zitten.
Zorg wel dat als het over is je niet gelijk de hele dag in de zon gaat zitten maar bouw het op.
Drink voldoende water, om je huid niet uit te drogen.
Gebruik s'avonds lekker een aftersun creme en s'ochtends een goede voedende body lotion om je huid te herstellen en te verkoelen. Kijk wel uit dat je niet te hard wrijft, en ook deppen als je uit de douche komt.
Ook komkommer werkt ook lekker verkoelend, maar helpt niet om het sneller weg te krijgen.
Tumblr_m4a3oc7ifx1qje0q4o1_500_large
Hitte....
Dan de hitte, iets waar je weinig aan kan doen. Natuurlijk is het heerlijk, het is immers ook nooit goed bij ons. Maar als je een tijdje in de zon zit is het behoorlijk heet, een paar tips?
Water, dat is het eerst waar ik aan denk als ik het heet heb, neem dus een flesje water mee in je tas, en vul hem af en toe bij in de wc. Het is erg belangrijk om genoeg te drinken, helemaal als je zoveel zweet.
Zorg voor een deo die je bij de hand heb, wel zo fris.
Neem af en toe een lekker ijsje of spring in het zwembad. Zorg dat je niet de hele dag in de zon zit, maar neem ook eens dat plekje in de schaduw.

Ik denk dat dat de belangrijkste tips waren. Ik hoop dat jullie het leuk vonden en er wat aan hebben gehad.
Geniet lekker van de zon zolang het nog kan, want in de lage landen (ook voor jullie lieve belgen!) weet je het maar nooit.

Wat doe jij met dit warme weer?

Photobucket

You might also like