vrijdag 1 juni 2012

DIY maskertjes!


Iedereen vind het wel eens fijn om een lekker maskertje te gebruiken, maar ja, je hebt het niet altijd in huis!
Eigenlijk is dat ook helemaal niet nodig, want je kan met dingen die in je huis liggen ook prima maskertjes maken. En ik laat dat jullie zien in dit artikel.
Benieuwd? Lees verder!


Behandeling:
  1. Zorg dat je altijd eerst je huid schoonmaakt voordat je een masker op doet. Het masker heeft nog meer effect als je de dode huidcellen eerst verwijdert met een scrub
  2. De meeste maskers kan je 10 tot 20 minuten laten inwerken
  3. Spoel je masker af met lauwwarm water. (of doe zoals in een schoonheids sallon met een schone handdoek die je vochtig hebt gemaakt met warmwater!)
Aardbei:
Werkt reinigend met vitamine C. Na een aardbeien masker is je huid sprankelend fris en schoon.
 
Appel:
Appel heeft een kalmerende invloed. De vrucht bevat naast vitamine A en C de mineralen kalium en ijzer en enzymen die dode huidcellen en bacterien verwijderen. Appel beschermt tegen infecties en helpt bij de behandeling van een roodverbrande huid. Wil je een voorbeeld voor een appelmasker? Schil een halve appel en rasp die heel fijn. Meng er een eetlepel honing bij en klaar is kees!!
 
Banaan:
Bevat naast mineralen veel vitaminen, waaronder vitamine A,C en E. prak voor een masker de banaan tot een papje. (het is helemaal niet erg als de banaan bruin word.) Banaan is goed voor de droge huid.
Framboos:
De mineralen, de vitamines en antioxidanten reinigen, herstellen en ontspannen de huid. Het resultaat is een stralend zachte huid!
Honing:
Honing is een bekend product wat vaak in DIY maskertjes zit, het is dan ook super goed voor je huid! Honing werkt verzachtend en heelt, het werkt perfect als je huid in een slechte staat is!
Cacao:
Gek op chocola? Maak een cacao-masker!
Neem 4 eetlepels cacao poeder en 4 eetlepels melk, meng het bij elkaar tot een papje. Laat het masker op een normale huid 10 minuten zitten, als je een wat vettere huid heb kan je beter 20 minuten wachten. Heb je een droge huid dan kan je de melk vervangen door (cacao)boter.
 
Yoghurt:
Yoghurt is ook heerlijk om als masker te gebruiken, het werkt goed tegen puistjes en wijde poriën. Yoghurt bevat melkzuur, dit is een AHA. Melkzuur is een natuurlijk middel dat het mensenlichaam zelf ook aanmaakt, daarom werkt het fijn voor gevoelige huiden.
Yoghurt kan je prima als 'basis' gebruiken voor een masker, met 1 van bovenstaande producten (of iets anders) kan je je eigen masker samen stellen!


Leuk om te weten:
Komkommer schijfjes op je ogen werkt heel erg rustgevend en is ook nog eens goed voor vermoeide ogen!
 
Eieren zitten vol vitaminen, proteinen en ijzer! Heel goed voor een voedende huid!
Neem een halve uitgeperste citroen als kommetje en klop er een eierdooier in los. Voeg er een paar druppels citroensap aan toe en laat dit mengsel een halfuur staan. Het vocht van de citroen mengt ziech met de eierdooier. Ideaal voor een vette huid.

Dat waren een paar ingrediënten voor wat heerlijke maskertjes, ik hoop dat het interesant was!
Willen jullie meer van dit soort artikelen? Laat het hieronder weten!


Photobucket

You might also like