zaterdag 3 augustus 2013

Vraag maar raak! #3 Kwasten reinigen en wenkbrauw issues!


Eens in de zoveel tijd behandel ik deze vaste rubriek, namelijk Vraag maar raak! Jullie stellen zo veel vragen aan mij, en dat vind ik alleen maar leuk om te beantwoorden. Vaak krijg ik de zelfde vragen een paar keer, en die vragen behandel ik hier in dit artikel.

Deze keer hebben we het over kwasten, hoe houd je ze mooi en hoe was je ze?
En dan bespreek ik ook meteen de veel gevraagde vraag, hoe epileer jij je wenkbrauwen? Heb je het laten doen? Wil je hier dus meer over weten, lees dan lekker verder!
Makeup things | via Tumblr\


Hoe houd je je kwasten mooi en hoe was je ze?
Leuke vraag, want deze krijg ik regelmatig. Ik gebruik zelf al een hele tijd mijn kwasten, en zou ook echt niet meer zonder kunnen, je look word er gewoon zo veel mooier op!
Maar goed, hoe houd je ze dan mooi? Zorg als eerste dat je ze op een niet hele stoffige plek zet, desnoods in een kastje. En daarnaast, raak je kwasten niet te veel aan met je handen, daar zitten ontzettend veel bacteriën op en die geef je eigenlijk af op je kwasten. Dan gebruik je je kwast weer op je gezicht en dat is niet al te best, zo krijg je sneller last van puistjes etc.
Zorg ook zoals er al staat dat je zie wast, hoe vaak je dat doet ligt er aan hoe vaak, hoe veel en hoe je je kwasten gebruikt. Ben jij elke dag druk in de weer met oogschaduw en een full face make up? Dan raad ik aan om ze echt wel elke week te wassen. Maar stel jij maakt alleen gebruik van lichte kleuren en alleen in het weekend wat donkere kleuren, dan is 1 keer per 2 weken ook prima.
Ik was ze altijd met baby shampoo, gewoon goedkope van de Action. Ik pak een bakje en daar doe ik dan shampoo in. Eerst maak  ik mijn kwasten nat en dan laat ik ze door de shampoo schuimen. Dan spoel ik ze weer af en soms herhaal ik die stappen nog een keer als ze nog vies zijn.
Het is eigenlijk heel simpel, maar mocht het niet lukken, er staan genoeg filmpjes op Youtube! Natuurlijk doet iedereen het op zijn eigen manier, maar dit vind ik zelf het snelste werken.

Ook zijn er tegenwoordig steeds meer kwasten reinigers te koop, denk bijvoorbeeld aan de Hema of Kruidvat. Onthoud wel goed dat dit alleen maar een tussen stap is, en geen hele reiniging!


:)

Hoe epileer jij je wenkbrauwen? 
Yes, I do! Ik krijg vaak vragen over wenkbrauw kwesties, mensen die bijvoorbeeld nog nooit hun wenkbrauwen hebben geëpileerd, die willen weten of ik het zelf heb gedaan etc.
Voor de duidelijkheid, ik heb redelijk dikke wenkbrauwen van mij zelf, en ook nog eens behoorlijk donker. Vroeger had ik echt bijna een soort uni brow, en daar wilde ik snel van af! 
Gelukkig heb ik niet meteen gedacht, ik wil dunne wenkbrauwen en ben ik er gelukkig niet meteen op los gaan plukken. Ik heb het heel geleidelijk gedaan, eerst wat tussen mijn wenkbrauwen en een beetje er onder. En daarna ben ik steeds weer wat meer weg gaan halen zodat ik een vorm vond die ik zelf mooi vond.
Ik heb het soms wat laten groeien om te kijken of ik het wat gelijker kon krijgen, vandaar dat ik het een tijd ook wat dikkere wenkbrauwen had. 
Nu heb ik ze voor mijn idee prima, niet te dun maar zeker niet te dik. Ik vind volle wenkbrauwen mooi staan, en die dunne streepjes vind ik helemaal niks. Ook is het veel minder werk met bij tekenen. 
Wenkbrauwen bepalen heel je blik en vorm van je gezicht, heel belangrijk dus!

Wil je nou zelf beginnen met epileren? Dan raad ik de manier aan die ik heb gedaan. Lees heel veel dingen er over en kijk wat filmpjes op Youtube, daar leer je heel veel van. Leer ook de vorm van jouw wenkbrauwen kennen, hoe wil je dat het er uit gaat zien?
Vind je het toch echt te eng om er mee te beginnen? Vraag het dan aan je moeder of zus, zij hebben dan snel al de zelfde vorm wenkbrauwen en zij hebben waarschijnlijk al hun wenkbrauwen geëpileerd.
Vertrouw je dat ook niet? Dan kan je altijd nog naar de schoonheidsspecialiste gaan, maar vertel wel goed wat je wilt! Straks halen ze te veel weg en erg makkelijk komt het niet altijd terug.

En dit was het weer voor deze keer! Ik hoop dat jullie het leuk en interessant vonden!
Laat zeker jouw beauty vraag achter bij de reacties of mail het naar inspiredby-beauty@hotmail.com!

Have a nice day! 

Photobucket

You might also like